Press "Enter" to skip to content

Конференција о отпадним водама

Град Пирот и пиротски водовод домаћини су
47. Конференције „Отпадне воде, комунални чврст отпад и опасан отпад“

У сарадњи са Привредном комором Србије, Удружење за технологију воде, наше удружење и Институт за хемију, технологију и металургију, од среде, 5. до петка, 7. априла, у Пироту организују 47. Конференцију из области комуналних и индустријских отпадних вода, комуналног чврстог отпада и опасног отпада. У оквиру скупа, другог дана, 6. априла, биће одржана седница Скупштине нашег удружења.

Конференција ће се одржати у прелепом амбијенту Хотела „Ана лукс спа“, а домаћини, Град Пирот и пиротски „Водовод и канализација“, спремно дочекују најављене учеснике и госте.

Овогодишњи Светски дан вода широм света свечано је обележен указивањем на значај потребе пречишћавања отпадних вода. Тема отпадних вода прва је тематска област Конференције којој је посвећен рад првог дана. Низом стручних радова и дискусија, поред осталог, биће разматрано интегрисано управљање отпадним водама, национална и регулатива Евроспке уније (ЕУ) из ове области, информациони системи и њихов значај у заштити вода, акредитација лабораторија за рад у овој области…

Други дан је посвећен темама комуналног чврстог и опасног отпада. Стручним радовима ће, поред осталих, бити обрађени многи аспекти интегрисаног управљања отпадом, савремене технике третмана, санитарне депоније, управљање отпадним уљима, амбалажом и амбалажним отпадом… У оквиру теме опасног отпада биће обрађени различити аспекти управљања индустријским, медицинским, фармацеутским, отпадом животињског порекла, као и национална и регулатива ЕУ из ове области.

Трећег дана учесници скупа ће имати прилику да обиђу Пирот и посете постројење за прераду отпадних вода у бугарској престоници Софији.