Тематска конференција у Лесковцу

У години у којој је Хенри Форд основао своју фабрику аутомобила, браћа Рајт остварила први успешан лет у историји човечанства и када се електрична енергија сматрала релативно новим феноменом, кроз бакарне проводнике далековода Вучје-Лесковац 24. децембра 1903. године потекла је прва електрична струја (извор: www.gradleskovac.org)

Удружење водовода и канализације Србије и ЈКП „Водовод“ Лесковац, као домаћин, у сарадњи са Удружењем за технологију воде и санитарно инжењерство (УТВСИ) и Удружењем за комуналне делатности Привредне коморе Србије (ПКС), у уторак, 29. августа 2017, у лесковачком водоводу, организују тематску конференцију „Вода као ограничен ресурс и заштита изворишта“ (програм можете преузети овде).

Конференција је посвећена сагледавању проблематике и актуелних најзначајнијих аспеката капацитета изворишта, квалитета и квантитета вода Србије, као и значаја нормативног уређења, стандардизације и примене техничких правила у овој области.

Др Небојша Вељковић, начелник Одељења за мониторинг квалитета воде Агенције за заштиту животне средине Србије, одржаће презентацију „Квалитет и квантитет вода Србије“, а Зорана Петровић, координатор за међународну сарадњу УТВСИ и председница Комисије У 165 – Снабдевање водом и инжењерство отпадних вода Института за стандардизацију Србије, подсетиће на значај стандардизације и примене техничких правила. Након тога, Предраг Богдановић, председник Скупштине УТВСИ, представиће извештај о стању наших предузећа водовода и канализације.

За ову прилику домаћини су предвидели обилазак лесковачког водовода, као и сусрет са медијима.