Susret sa predstavnicima izraelskog „Mekorota“

• Na marginama nedavnog „Sajma i foruma voda“ delegaciji najveće izraelske kompanije za vodu i upravljanje vodnim resursima predstavljeni potencijali kragujevačkog i užičkog vodovoda

Nebojša Jakovljević i Duško Ljujić (drugi i treći sleva na desno) pozvani su da posete „Mekorot“ i detaljnije se upoznaju sa mogućnostima razvoja saradnje

U organizaciji našeg udruženja i Agencije „Talas S“, na nedavno završenom „Sajmu i forumu voda“ upriličen je susret Nebojše Jakovljevića, predsednika Skupštine Udruženja, direktora kragujevačkog vodovoda i Duška Ljujića, člana Upravnog odbora, direktora JKP „Vodovod Užice“, sa visokom delegacijom najveće izarelske kompanije za upravljanje vodnim resursima.

Kolege iz „Mekorota“, koje je predvodio Isak Soran, potpredsednik za opracije i proizvodnju, pokazale su veliku zainteresovanost za uspostavljanje i razvoj saradnje sa našim preduzećima vodovoda i kanalizacije.

Kompanija „Mekorot“, osnovana 1937. godine, snabdeva 90 odsto teritorije  Izraela vodom za piće i upravlja sa 80 procenata njegovih zaliha vode. Širom zemlje poseduje preko tri hiljade postrojenja za snabdevanje vodom, kontrolu kvaliteta vode, infrastrukturu, postrojenja za prečišćavanje, desalinizaciju, poboljšanje kišnice, i drugo. Pored ostalog, „Mekorot“ nadgleda funkcionisanje 800 pumpnih stanica, 1.200 izvora, 2.400 pumpi, 10.500 kilometara cevovoda velikog prečnika, 750 stovarišta betona i čelika, 90 velikih deponija zemlje.