Tematska konferencija u Leskovcu

U godini u kojoj je Henri Ford osnovao svoju fabriku automobila, braća Rajt ostvarila prvi uspešan let u istoriji čovečanstva i kada se električna energija smatrala relativno novim fenomenom, kroz bakarne provodnike dalekovoda Vučje-Leskovac 24. decembra 1903. godine potekla je prva električna struja (izvor: www.gradleskovac.org)

Udruženje vodovoda i kanalizacije Srbije i JKP „Vodovod“ Leskovac, kao domaćin, u saradnji sa Udruženjem za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo (UTVSI) i Udruženjem za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije (PKS), u utorak, 29. avgusta 2017, u leskovačkom vodovodu, organizuju tematsku konferenciju „Voda kao ograničen resurs i zaštita izvorišta“ (program možete preuzeti ovde).

Konferencija je posvećena sagledavanju problematike i aktuelnih najznačajnijih aspekata kapaciteta izvorišta, kvaliteta i kvantiteta voda Srbije, kao i značaja normativnog uređenja, standardizacije i primene tehničkih pravila u ovoj oblasti.

Dr Nebojša Veljković, načelnik Odeljenja za monitoring kvaliteta vode Agencije za zaštitu životne sredine Srbije, održaće prezentaciju „Kvalitet i kvantitet voda Srbije“, a Zorana Petrović, koordinator za međunarodnu saradnju UTVSI i predsednica Komisije U 165 – Snabdevanje vodom i inženjerstvo otpadnih voda Instituta za standardizaciju Srbije, podsetiće na značaj standardizacije i primene tehničkih pravila. Nakon toga, Predrag Bogdanović, predsednik Skupštine UTVSI, predstaviće izveštaj o stanju naših preduzeća vodovoda i kanalizacije.

Za ovu priliku domaćini su predvideli obilazak leskovačkog vodovoda, kao i susret sa medijima.