Press "Enter" to skip to content

Вода у борби против вируса

  • Поводом Дана вода ужички водовод је и ове године реализовао литерарни и ликовни конкурс на коме је учествовало преко сто основаца

Против вируса
Извор: www.uzice.rs

Поводом обележавања Светског дана вода  ЈКП “Водовод” Ужице, у сарадњи са ужичким Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању, пету годину заредом је  расписао литерарни и ликовни конкурс за ученике основних школа. Овог пута тема је била “Вода у борби против вируса”. Више од стотину дечака и девојчица је анимирано и учестовало је на конкурсу, што јасно говори да смо на добром путу и да деца све више схватају значај воде и очувања водних ресурса. Вредне награде уз придржавање свих противепидемиолошких мера  уручене  су ученицима 22. марта на Светски дан вода у просторијама ЈКП “Водовод”.

На литерарни конкурс приспело је 16 радова и прву награду је освојио Лазар Новаковић ученик другог разреда “Прве основне школе краљ Петар II”, друга награда припала је Маши Весовић ученици петог разреда ОШ “Душан Јерковић”, а трећа Урошу Петровићу ученику седмог разреда ОШ “Миодраг Миловановић Луне” Каран.

Од 86 пристиглих радова на ликовни конкурс прву награду освојила је Андријана Јевђић ученица осмог разреда ОШ “Ђура Јакшић” Равни, другу Миа Милосављевић ученица првог разреда ОШ “Прва основна школа краља Петра II”, а трећу Мина Милошевић ученица осмог разреда ОШ “Душан Јерковић” Ужице.

Комисију за доделу награда у оквиру литерарног конкурса чинили су Марија Миловић мастер језика и књижевности, Валентина Златановић Марковић др филолошких наука и Дарко Ранковић професор разредне наставе, док су пристигле радове на ликовни конкурс оцењивали Ана Лазић дипломирана керамичарка, Маријана Ћурчић мастер ликовна уметница и Софија Бунарџић дипломирана сликарка – керамичарка.

Voda u borbi protiv virusa

  • Povodom Dana voda užički vodovod je i ove godine realizovao literarni i likovni konkurs na kome je učestvovalo preko sto osnovaca

Izvor: www.uzice.rs

Povodom obeležavanja Svetskog dana voda  JKP “Vodovod” Užice, u saradnji sa užičkim Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, petu godinu zaredom je  raspisao literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih škola. Ovog puta tema je bila “Voda u borbi protiv virusa”. Više od stotinu dečaka i devojčica je animirano i učestovalo je na konkursu, što jasno govori da smo na dobrom putu i da deca sve više shvataju značaj vode i očuvanja vodnih resursa. Vredne nagrade uz pridržavanje svih protivepidemioloških mera  uručene  su učenicima 22. marta na Svetski dan voda u prostorijama JKP “Vodovod”.

Na literarni konkurs prispelo je 16 radova i prvu nagradu je osvojio Lazar Novaković učenik drugog razreda “Prve osnovne škole kralј Petar II”, druga nagrada pripala je Maši Vesović učenici petog razreda OŠ “Dušan Jerković”, a treća Urošu Petroviću učeniku sedmog razreda OŠ “Miodrag Milovanović Lune” Karan.

Od 86 pristiglih radova na likovni konkurs prvu nagradu osvojila je Andrijana Jevđić učenica osmog razreda OŠ “Đura Jakšić” Ravni, drugu Mia Milosavlјević učenica prvog razreda OŠ “Prva osnovna škola kralјa Petra II”, a treću Mina Milošević učenica osmog razreda OŠ “Dušan Jerković” Užice.

Komisiju za dodelu nagrada u okviru literarnog konkursa činili su Marija Milović master jezika i književnosti, Valentina Zlatanović Marković dr filoloških nauka i Darko Ranković profesor razredne nastave, dok su pristigle radove na likovni konkurs ocenjivali Ana Lazić diplomirana keramičarka, Marijana Ćurčić master likovna umetnica i Sofija Bunardžić diplomirana slikarka – keramičarka.