Конституисан управни одбор

У Београду, у Малој сали Привредне коморе Србије на Теразијама,
26. фебруара 2016. одржана је прва, конститутивна седница новог сазива Управног одбора Удружења водовода и канализације Србије.

С обзиром да је чланство у свим органима функционално и да је Скупштина Удружења, на седници 17. новембра 2015. jедногласно верификовала резултате такође једногласног изјшњавања на Изборној скупштини од 16. јуна прошле године, Управни одбор је једногласно донео одлуку којом се верификују изборни резултати Скупштине и у Управни одбор, на период од четири године бирају Светозар Веселиновић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ за председника, Дејан Андрејевић, директор ЈКП „Naissus“ из Ниша и Милош Станисављевић, директор ЈКП „Водовод и канализација“ из Новог Сада, за потпредседнике, а за чланове мр Драган Грујичић, директор ЈКП „Водовод Ваљево“, Горан Тајдић, директор ЈКП „Водовод и канализација“ из Зрењанина, Драган Дошен, директор ЈКП „Водовод и канализација“ из Инђије, Небојша Јаковљевић, директор ЈКП „Водовод и канализација“ из Крагујевца, Милутин Тасић, директор ЈКП „Водовод Крушевац“, Миленко Стефановић, директор ЈКП „Водовод“ из Краљева, Марко Пауновић, директор ЈКП „Водовод“ из Зајечара, Косара Илић, директор ЈКП „Водовод“ из Лесковца, Александар Радуловић, вд директор ЈКП „Водовод и канализација“ из Панчева, Зоран Николић, директор ЈП „Водовод и канализација“ из Пирота, Валерија Тот Годо, директор ЈКП „Водовод и канализација“ из Суботице, Душко Љујић, директор ЈКП „Водовод“ из Ужица, и Алексндар Продановић, директор ЈКП „Водовод Шабац“.

Управни одбор је једногласно верификовао изборне резултате Скупштине и у Извршни одбор, на период од четири године, изабрао Горана Тајдића, директора ЈКП „Водовод и канализација“ из Зрењанина, за председника, а за чланове  Зорана Пантовића, директора ЈКП „Водовод“ из Чачка, Косару Илић, директорку ЈКП „Водовод“ из Лесковца и Венеа Здравковића, в.д. директора ЈП „Водовод“ из Врања.

На конститутивној седници, поред осталог, усвојена је информација о раду Удружења у претходне четири године, као и финансијски извештај за 2015. Како је наведено у документу, у прошлој години остварен је приход од 2.062.000, расход у износу 2.034.797,95 и разлика од 27.202,05 динара, која је књижена као нераспоређени вишак те године.

Седницом је председавао Светозар Веселиновић, а присуствовали су  Татјана Ерцеговић-Петрић, секретар Удружење за комуналне делатности,  Ирена Дуканац, саветник, Гордана Петровић, самостални саветник и  Предраг Богдановић, председник Групације водовода и канализације Привредне коморе Србије.

Konstituisan upravni odbor

U Beogradu, u Maloj sali Privredne komore Srbije na Terazijama,

26. februara 2016. održana je prva, konstitutivna sednica novog saziva Upravnog odbora Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije.

S obzirom da je članstvo u svim organima funkcionalno i da je Skupština Udruženja, na sednici 17. novembra 2015. jednoglasno verifikovala rezultate takođe jednoglasnog izjšnjavanja na Izbornoj skupštini od 16. juna prošle godine, Upravni odbor je jednoglasno doneo odluku kojom se verifikuju izborni rezultati Skupštine i u Upravni odbor, na period od četiri godine biraju Svetozar Veselinović, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ za predsednika, Dejan Andrejević, direktor JKP „Naissus“ iz Niša i Miloš Stanisavljević, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Novog Sada, za potpredsednike, a za članove mr Dragan Grujičić, direktor JKP „Vodovod Valjevo“, Goran Tajdić, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina, Dragan Došen, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Inđije, Nebojša Jakovljević, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Kragujevca, Milutin Tasić, direktor JKP „Vodovod Kruševac“,Milenko Stefanović, direktor JKP „Vodovod“ iz Kraljeva, Marko Paunović, direktor JKP „Vodovod“ iz Zaječara, Kosara Ilić, direktor JKP „Vodovod“ iz Leskovca, Aleksandar Radulović, vd direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Pančeva, Zoran Nikolić, direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ iz Pirota, Valerija Tot Godo, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Subotice, Duško Ljujić, direktor JKP „Vodovod“ iz Užica, i Aleksndar Prodanović, direktor JKP „Vodovod Šabac“.

Upravni odbor je jednoglasno verifikovao izborne rezultate Skupštine i u Izvršni odbor, na period od četiri godine, izabrao Gorana Tajdića, direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina, za predsednika, a za članove Zorana Pantovića, direktora JKP „Vodovod“ iz Čačka, Kosaru Ilić, direktorku JKP „Vodovod“ iz Leskovca i Venea Zdravkovića, v.d. direktora JP „Vodovod“ iz Vranja.

Na konstitutivnoj sednici, pored ostalog, usvojena je informacija o radu Udruženja u prethodne četiri godine, kao i finansijski izveštaj za 2015. Kako je navedeno u dokumentu, u prošloj godini ostvaren je prihod od 2.062.000, rashod u iznosu 2.034.797,95 i razlika od 27.202,05 dinara, koja je knjižena kao neraspoređeni višak te godine.

Sednicom je predsedavao Svetozar Veselinović, a prisustvovali su Tatjana Ercegović-Petrić, sekretar Udruženje za komunalne delatnosti, Irena Dukanac, savetnik, Gordana Petrović, samostalni savetnik i Predrag Bogdanović, predsednik Grupacije vodovoda i kanalizacije Privredne komore Srbije.