Конференција о отпадним водама

• Педесета, јубиларна Конференција о отпадним водама, комуналном чврстом отпаду и опасном отпаду биће одржана од 30. марта до 2. априла
Хотел Мона
Свој златни јубилеј Конференција ће обележити у Хотелу „Златибор Мона“

Фото: www.monazlatibor.com

У складу са традицијом, тродневна конференција ће и ове године представити стручне радове у оквиру три тематска блока. Први је посвећен отпадним водама, други комуналном чврстом отпаду и трећи – опасном отпаду. Поред стручних радова, у оквиру све три теме пажња ће бити посвећена интегрисаном управљању, као и приказима националне и регулативе Европске уније. Поред тога, на Конференцији ће се представити Регионална мрежа за јачање капацитета RCDN.

Наш колега Петар Пижурица, технички директор суботичког водовода, саопштиће рад „Уклањање нутријената кроз перспективу унапређења биолошких базена у третману комуналних отпадних вода Града Суботице“, а колеге из Пирота представиће рад „Санација и рекултивација несанитарне депоније у Пироту“.

Уз подршку Града Крагујевца, домаћин прошлогодишње конференције био је крагујевачки водовод. Ова, јубиларна конференција одржаће се уз подршку Општине Чајетина, чајетинског водовода ЈКП „Водовод Златибор“ и Привредне коморе Србије. У организационим активностима подршку ће пружити Душко Љујић, директор ЈКП „Водовод“ Ужице, а учесници Конференције, поред осталог, имаће прилику да посете ужичку фабрику воде.

Организатори ове стручне манифестације су  Удружење за технологију воде и санитарно инжењерство (УТВСИ), наше удружење и Институт за хемију, технологију и металургију. Скуп се организуje под покровитељством Министарства заштите животне средине, Mинистaрствa пoљoприврeдe, шумaрствa и вoдoприврeдe и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, са циљем да се размене знања и искуства из све три тематске области и да се пружи допринос примени регулативе и стандарда који воде побољшању стања у животној средини.

Програм Конференције можете преузети овде, а агенду представљања Регионалне мреже за јачање капацитета RCDN можете преузети овде.