Press "Enter" to skip to content

Упознавање са искуствима Јапана

seminar-japanУ среду, 12. октобра 2016, са почетком у 8,45 часова, у просторијама Амбасаде Јапана (Улица трешњиног цвета бр.13, Нови Београд), одржаће се једнодневни семинар „Преглед историје загађења и противмере које су предузете у Јапану“.

Организатори семинара, Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србије, Јапанска агенција за међународну сарадњу JICA и Привредна комора  Србије, позивају све заинтересоване да се упознају са проблематиком загађења која су се дешавала у Јапану, нарочито у области вода, као и методологијама и технологијама за пречишћавање опадних вода које се користе у овој земљи.

Радећи на достизању еколошких стандарда Европске уније, наша земља је на прагу реализације великих инфраструктурних инвестиција у области животне средине. Највећа улагања се очекују у сектору вода, где се планирају многобројни пројекти, пре свега у области снабдевања водом за пиће и прикупљања и третмана комуналних отпадних вода.

Све колеге позивамо да долазак потврде Гордани Петровић, е -mail: gordana.petrovic@pks.rs тел: 011/3304-568 најкасније до краја радног времена у понедељак, 10. октобра 2016.

Програм семинара можете преузети овде.