Zlatne medalјe za vodovode Novog Sada i Sremske Mitrovice

• Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima koji su se istakli u borbi za suzbijanje pandemije korona virusa
  • Preduzeća vodovoda iz Novog Sada i Sremske Mitrovice odlikovana su zlatnim medalјama za zasluge u toj borbi
Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Povodom 11. novembra, Dana primirja kojim je završen Veliki rat, Predsednik Srbije odlikovao je najzaslužnije, koji su se istakli u borbi protiv širenja pandemije korona virusa Kovid 19.

„Danas je trenutak da se zahvalimo onima koji su dali sve što su imali, položili živote za otadžbinu, ali i onima koji danas rade sve što mogu da sačuvaju živote našim lјudima“, rekao je Predsednik, ističući da na Dan primirja obeležavamo velike tragedije, ali i veličanstvene srpske pobede.

Na listi odlikovanih ima preko sto institucija i pojedinaca. Velika nam je čast da istaknemo da su naše kolege i članovi Udruženja, preduzeća vodovoda i kanalizacije iz Novog Sada i Sremske Mitrovice, dobitnici zlatnih medalјa za zasluge. Od komunalnih preduzeća na listi je i JKP „Gradska čistoća“ Beograd, odlikovana srebrnom medalјom.

Zlatno odličje naši članovi su zaslužili ulaganjem velikih napora i izuzetnim aktivnostima na sprečavanju širenja pandemije, već u prvim danima, u uslovima vanrednog stanja. Reagujući izvanrdno brzo i uspešno na neočekivanu situaciju, povećali su proizvodnju rastvora natrijum hipohlorita, dezinficijensa dragocenog za bezbedan rad zdravstvenih, predškolskih i školskih ustanova, bolnica, vrtića, domova za stare i svih objekata od strateškog značaja za državu. Proizvodili su dezinficijens, distribuirali ga, a ne retko i sami učestvovali u procesu dezinfekcije, ne samo na teritorijama svojih lokalnih samouprava.

To čine i danas. Primera radi, na internet portalu novosadskog vodovoda sve vreme stoji objava: „Sva preduzeća, organizacije i ustanove mogu besplatno da pozovu Kontakt centar Preduzeća na broj 0800 333 021 i dobiju detalјne informacije u vezi sa isporukom natrijum hipohlorita“.