Press "Enter" to skip to content

Ужички основци у част Дана вода

У складу са добром традицијом, ужички водовод је за ученике основних школа организовао ликовни и литерарни конкурс под називом „Снага воде“.

На ликовном такмичењу ове године је учествовало 255 малишана. На слици је победнички рад Мије Станић, ученице осмог разреда Основе школе „Богосав Јанковић“, Кремна. Доле лево је другонаграђени рад Ање Лукић, ученице четвртог разреда ОШ „Стари Град“, а десно је слика првака Бориса Средића из ОШ „Нада Матић“.

О избору најбољих ликовних радова одлучивала је комисија чији чланови су били Ана Лазић, дипломирани керамичар, Јелена Луковић, доктор уметности, обе из Уметничке школе и Софија Бунарџић, дипломирана сликарка-керамичарка.

О литерарним радовима одлучивали су Бранко Николић, професор српског језика и књижевности у Техничкој школи „Радоје Љубичић“, Валентина Златковић Марковић, доктор филолошких наука из ужичке Медицинске школе и Дарко Ранковић, професор разредне наставе. Од 19 кандидата победила је Ива Пуцаревић из ОШ „Душан Јерковић“. Друга награда припала је Јовану Гогићу из ОШ „Краља Петра другог“, који је за ову прилику написао песму. Трећенаграђени је Димитрије Мијаиловић из ОШ „Слободан Секулић“.

Награде су уручене јуче, на Дан вода, у просторијама ужичког водовода.