Press "Enter" to skip to content

Четврта седница Скупштине Удружења

Седница
Седница је одржана у Пироту, у оквиру конференције о отпадним водама

Четврта седница Скупштине нашег удружења, одржана у Пироту, 6. априла, у атрактивном амбијенту Хотела „Ана лукс спа“, била је изваредна прилика за колеге из пиротског водовода и Града Пирота да се потврде у улози изванредних домаћина. Небојша Јаковљевић, председавајући скупа, председник Скупштине и директор крагујевачког водовода, у име свих наших чланова, захвалио је домаћинима на добродошлици и одличној организацији.

С обзиром да наше удружење, као колективни члан Привредне коморе Србије (ПКС),  послује и као Групација водовода и канализације Удружења за комуналне делатности ПКС, седница Скупштине уједно је била и седница Групације. У име Далибора Јокнића, секретара Удружења за комуналне делатности, присутне је поздравила Гордана Петровић, заменик секретара. Поред осталог, она је известила чланове да је конституисан Одбор Групације на челу са председником, Драганом Ђорђевићем, председником Управног одбора нашег удружења и директором „Београдског водовода и канализације“ и замеником председника, Дејаном Андрејевићем, потпредседником Управног одбора нашег удружења и директором нишког водовода.  Чланови Одбора Групације су предузећа водовода из Београда, Лесковца, Зајечара, Пирота, Ужица, Крагујевца, Ниша, Краљева, Новог Сада, Зрењанина, Крушевца, Суботице, Кладова, Чачка и Врања. Како је саопштено, на конститутивној седници верификовани су мандати свим члановима Одбора.

У радном делу седнице, поред низа питања из домена оперативног рада, једногласно је усвојен Пословник о раду Скупштине нашег удружења. Такође, након спроведене анкете и расправе о могућностима учлањења приватних компанија, других институција и физичких лица у Удружење,  једногласно је усвојена одлука да пуноправни чланови могу да буду само предузећа водовода и канализације, с обзиром на њихов специфичан положај и интерес пословног организовања, какав имају сва струковна удружења. Анкету је спровела радна група на челу са Косаром Илић, директорком лесковачког водовода. Расправа је вођена јер је било интересовања приватних компанија за учлањење.

На предлог клега из шабачког водовода, на седници је покренута иницијатива за хитно разматрање проблематике и проналажење решења у области одлагања муља насталог после процеса пречишћавања комуналних отпадних вода. За ту сврху формирана је радна група, коју чине предузећа из Шапца, Крушевца и Горњег Милановца.