Press "Enter" to skip to content

Јахорина 2020.

  • Од 25. до 27. маја 2020, у Републици Српској, на Јахорини, одржаће се јубиларна 20. Међународна конференција „Водоводни и канализациони системи“
Конференција ће се одржати у Хотелу „Термаг“

Фото: www.booking.com

– Конференција је изванредна прилика за размену искустава и стицање нових драгоцених знања. Осим тога, она је прилика да предузећа водовода и канализације пруже допринос развоју, јачању и унапређењу специјалних односа братске сарадње са Републиком Српском – каже Драган Ђорђевић, председник Управног одбора нашег удружења и члан Организационог одбора Конференције.

У складу са традицијом, организатори ове манифестације су Удружење за технологију воде и санитарно инжењерство, Удружење „Водоводи Републике Српске“ и Удружење водовода и канализације Србије. Конференција се организује под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, у сарадњи са Привредном комором Србије, GIZ-ом и IAWD-ом. Програмске области рада су водоводни системи, квалитет воде за пиће и канализациони системи и пречишћавање отпадних вода. Поред тога, предвиђене су панел-дискусије „Водоводни и канализациони системи у условима климатских промена“ и „Побољшање финансијских и оперативних карактеристика предузећа водовода и канализације“.

– У име Управог одбора Удружења водовода и канализације Србије и у име Организационог одбора Конференције, позивам све чланове нашег удружења  да уложе посебан напор и пруже максималан допринос успеху овогодишње манифестације, која у години јубилеја наставља да афирмише напредак сектора у коме послујемо – додаје господин Ђорђевић. – Позивам све заинтересоване да присуствују конференцији и све наше стручњаке да у што већем броју припреме и пријаве радове, као и да учествују у презентацији својих знања и искустава.

Први позив за учешће са потребним информацијама можете преузети овде.