Press "Enter" to skip to content

Дванаеста седница Управног одбора

  • Извршни орган конституисан у новом сазиву

  • Основан Правни тим Удружења

Бојан Филиповић, Небојша Јаковљевић, др Радомир Вујадин и Мирослава Херо-Гон (слева на десно)
Бојан Филиповић, Небојша Јаковљевић, др Радомир Вујадин и Мирослава Херо-Гон (слева на десно)

На јучерашњој, дванаестој седници, у Привредној комори Србије конституисан је Управни одбор Удружења у новом сазиву. У складу са одлуком Изборне седнице Скупштине, за председника извршног органа изабран је ЈКП „Београдски водовод и канализација“ (ЈКП БВК – в.д. директора др Радомир Вујадин), а за потпредседнике ЈКП „Naissus“ Ниш (в.д. директора Тамара Милић) и ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад (директор Урош Лончар).

Дужности чланова Управног одбора у наредном мандатном периоду обављаће ЈКП „Водовод“ Зајечар (в.д.директора Братислав Станић), ЈКП „Водовод и канализација“ Крагујевац (директор Небојша Јаковљевић), ЈКП „Водовод“ Лесковац (в.д. директора Маја Милошевић-Милојић), ЈП „Водовод и канализација“ Пирот (директор Зоран Николић), ЈКП „Водовод и канализација“ Суботица (директор Ђерђ Шугар) и ЈКП „Водовод“ Ужице (директор Душко Љујић).

На седници су усвојени финансијски извештај и завршни рачун за 2023. годину, као и  низ одлука из домена оперативних активности. Свакако најважнија је одлука о оснивању Правног тима Удружења. Тим ће радити као радно тело Управног одбора. Чланове ће именовати директори предузећа-чланова Удружења, а на предлог председника Управног одбора, за координатора је именована Јелена Радовић, дипломирана правница, директорка Правног сектора ЈКП „Београдски водовод и канализација“.

Са најважнијим активностима Удружења за комуналне делатности присутне је упознао Бојан Филиповић, самостални стручни сарадник, а рад стручне радне групе за анализу могућности примене новог Правилника о оверавању водомера представио је Предраг Богдановић, председник Удружења за технологију воде и санитарно инжењерство и председник споменуте радне групе.

Посебна пажња је посвећена тешкоћама у различитим областима пословања, које се континуирано  појачавају и продубљују. С тим у вези, на предлог председника Управног одбора, др Радомира Вујадина, који је председавао седницом, договорено је да се наставе активности које су започете Апелом Влади Србије за предузимање хитних мера за побољшање пословног положаја наших чланова. „Прошле су две године од нашег Апела Влади“- рекао је др Вујадин. „Време пролази, проблеми су све већи, а ми смо одговорни да предузмемо мере и покушамо да их решимо у сарадњи са надлежним институцијама.“