Press "Enter" to skip to content

Чување водних ресурса

Низом манифестација Крушевац обележава Дан вода

cuvanje-vodnih resursa-krusevacУ сарадњи са установама, предузећима и удружењима грађана, Крушевац ће и ове године обележити Светски дан вода. Различите манифестације биће уприличене од 18. до 23. марта, а по први пут у обележавање овог значајног датума укључиће се и Крушевачка епархија.

У складу са традицијом, у обележавање Дана вода биће укључено и Јавно предузеће „Водовод“.

– Заједно са Градом, узећемо учешће у две манифестације. Прва ће бити организована у Фабрици за прераду воде у Мајдеву. То је Дан отворених врата, где ћемо са ученицима средњих школа Крушевца „поделити“ истину о путу од сирове до пијаће воде – казао је Милутин Тасић (на слици), директор ЈКП „Водовод“ и председник Надзорног одбора Удружења водовода и канализације Србије. – Друга манифестација ће бити организована на Тргу фонтана, где ће са нама и суграђанима овај дан поделити деца из Предшколске установе „Ната Вељковић“. Биће прилике и да презентујемо пројекат који има за циљ пречишћавање отпадних вода у граду, а који је у фази реализације од прошле године.

Јасмина Паруловић, заменица градоначелника, подсетила је да вода представља велики проблем у свету, да је то исцрпљујући ресурс, те да сви заједно имамо обавезу да штедимо, чувамо и штитимо воду.

 

У Крушевцу се, иначе, Светски дан вода обележава већ више од деценије захваљујући Еколошком покрету „Бела бреза“, који је у сарадњи са школама и Водоводом сваке године организовао практичне радионице анализе воде на својим мобилним лабораторијама, посете Фабрици воде, те културне програме посвећене очувању водних ресурса.

http://krusevacgrad.rs/