Свечана седница Скупштине

• Десета годишњица рада обележена је десетом седницом Скупштине и доделом признања, галерију фотографија можете погледати овде

Десета седница Скупштине Удружења одржана је 17. новембра 2021, у Хотелу „Холидеј Ин“, у Београду. Својим присуством свечаност су увеличали Дарко Божић, државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Даница Ускоковић, помоћница Министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Стојановић, шеф Одсека за процену ризика од елементарних непогода Управе за управљање ризиком Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, др Срђан Лалић, директор и Тамара Перуновић Ћулић, помоћница директора Агенције за заштиту животне средине Министарства заштите животне средине, др Драгана Јовановић, шеф Одсека за безбедност воде за пиће и купалишта Центра за хигијену и хуману екологију Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ и други угледни гости.

Седнца
Седницом су председавали Небојша Јаковљевић, председник Скупштине (у средини), Зоран Николић, потпредседник и Мирослава Херо-Гон, генерални секретар

„Наши чланови, предузећа водовода и канализације, снабдевају водом градове у којима живи око 60 посто становника Србије. Испоручују здравствено исправну воду за пиће и одводе отпадне воде непрекидно, дању, ноћу, у време празника“, рекла је, поред осталог, у оквиру извештаја о раду, Мирослава Херо-Гон, генерални секретар. „Обе делатности су основ здравља људи, али и предуслов развоја и напретка свих других области друштвеног живота. Упркос огромним свакодневним обавезама у свом послу без краја, наши чланови су нашли време да се ангажују у Удружењу, трудећи се да допринесу формулисању заједничких интереса и унапређењу пословног положаја не само својих предузећа, већ свих српских предузећа водовода и канализације. Данас одржавамо ову свечану седницу да бисмо се захвалили свима који су подржали наш рад“.

После кратког радног дела, седница је настављена свечаном доделом признања.

Претходна, девета седница, одржана је електронским путем, 5. августа 2021, а једина тачка дневног реда била је усвајања одлуке о разрешењу и именовању лица овлашћеног за заступање Удружења. На Изборној седници Скупштине Удружења, 20. 11. 2019. у Београду, за носиоца функције председника Управног одбора Удружења једногласно је изабран ЈКП „Београдски водовод и канализација“ (ЈКП БВК). С обзиром да је чланство у Удружењу функционално, у раду органа и тела учествују директори предузећа. Пошто је у ЈКП БВК дошло до промене директора, а за новог директора именован Страхиња Даниловић, ту промену је, у складу са Законом о удружењима и нашим Статутом, требало озваничити одлуком и пријавом промене у Регистру удружења АПР-а.