Press "Enter" to skip to content

Svečana sednica Skupštine

  • Deseta godišnjica rada obeležena je desetom sednicom Skupštine i dodelom priznanja, galeriju fotografija možete pogledati ovde

Deseta sednica Skupštine Udruženja održana je 17. novembra 2021, u Hotelu „Holidej In“, u Beogradu. Svojim prisustvom svečanost su uveličali Darko Božić, državni sekretar Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Danica Uskoković, pomoćnica Ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Stojanović, šef Odseka za procenu rizika od elementarnih nepogoda Uprave za upravlјanje rizikom Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, dr Srđan Lalić, direktor i Tamara Perunović Ćulić, pomoćnica direktora Agencije za zaštitu životne sredine Ministarstva zaštite životne sredine, dr Dragana Jovanović, šef Odseka za bezbednost vode za piće i kupališta Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlјe „Dr Milan Jovanović Batut“ i drugi ugledni gosti.

Sednicom su predsedavali Nebojša Jakovlјević, predsednik Skupštine (u sredini), Zoran Nikolić, potpredsednik i Miroslava Hero-Gon, generalni sekretar

„Naši članovi, preduzeća vodovoda i kanalizacije, snabdevaju vodom gradove u kojima živi oko 60 posto stanovnika Srbije. Isporučuju zdravstveno ispravnu vodu za piće i odvode otpadne vode neprekidno, danju, noću, u vreme praznika“, rekla je, pored ostalog, u okviru izveštaja o radu, Miroslava Hero-Gon, generalni sekretar. „Obe delatnosti su osnov zdravlјa lјudi, ali i preduslov razvoja i napretka svih drugih oblasti društvenog života. Uprkos ogromnim svakodnevnim obavezama u svom poslu bez kraja, naši članovi su našli vreme da se angažuju u Udruženju, trudeći se da doprinesu formulisanju zajedničkih interesa i unapređenju poslovnog položaja ne samo svojih preduzeća, već svih srpskih preduzeća vodovoda i kanalizacije. Danas održavamo ovu svečanu sednicu da bismo se zahvalili svima koji su podržali naš rad“.

Posle kratkog radnog dela, sednica je nastavlјena svečanom dodelom priznanja.

Prethodna, deveta sednica, održana je elektronskim putem, 5. avgusta 2021, a jedina tačka dnevnog reda bila je usvajanja odluke o razrešenju i imenovanju lica ovlašćenog za zastupanje Udruženja. Na Izbornoj sednici Skupštine Udruženja, 20. 11. 2019. u Beogradu, za nosioca funkcije predsednika Upravnog odbora Udruženja jednoglasno je izabran JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ (JKP BVK). S obzirom da je članstvo u Udruženju funkcionalno, u radu organa i tela učestvuju direktori preduzeća. Pošto je u JKP BVK došlo do promene direktora, a za novog direktora imenovan Strahinja Danilović, tu promenu je, u skladu sa Zakonom o udruženjima i našim Statutom, trebalo ozvaničiti odlukom i prijavom promene u Registru udruženja APR-a.