Press "Enter" to skip to content

Aква фест

  • Стручни део овогодишње манифестације биће посвећен важним темама из области стратегије приближавања наше земље Европској унији

У сарадњи са Министарством животне средине, Удружење за технологију воде и санитарно инжењерство (УТВСИ) у среду, 13. децембра, у великој сали Привредне коморе Србије ПКС (Теразије 23, други спрат), организује Aква фест.

Ова редовна годишња манифестација посвећена је важним темама из области стратегије приближавања наше земље Европској унији. Након поздравних речи Слободана Перовића, помоћника министра заштите животне средине, Далибора Јокнића, секретара Удружења за комуналне делатности ПКС и представника Делегације ЕУ у Србији, стручни део манифестације одвијаће се у оквиру семинара „Планови имплементације директива у секору вода“.

Семинар је посвећен наставку спровођења Оквирне директиве о водама, Директиве о води за пиће, Нитратне директиве и Директиве о отпадним водама у нашој земљи. О овим темама говориће стручњаци окупљени на реализацији пројекта „Даља имплементација Националне стратегије апроксимације у области животне средине-ЕАС“ Министарства животне средине, кога финансира Европска унија, а спроводи компанија Ептиса, у конзорцијуму са PM Group и Umweltbundesamt. Програм семинара можете преузети  овде.

И ове године у оквиру Аква феста УТВСИ ће одржати завршну годишњу седницу Скупштине Удружења.