Press "Enter" to skip to content

Članstvo u radnim grupama Ministarstva

  • Republička direkcija za vode privodi kraju formiranje radnih grupa za izradu, odnosno realizaciju strategija upravlјanja vodama i navodnjavanja

upravljanje-vodama

Strategija upravlјanja vodama na teritoriji Republike Srbije do 2034, najvažniji dokument za oblast u kojoj poslujemo, realizuje se na osnovu odgovarajućih akcionih planova. Republička direkcija za vode Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je tim povodom pristupila izradi drugog akcionog plana za realizaciju Strategije, za period od 2024. do 2026. godine. Za tu svrhu privodi se kraju formiranje radne grupe, koja će se baviti izradom i praćenjem sprovođenja Akcionog plana.

Na poziv Direkcije, naše udruženje je imenovalo svoje predstavnike u Radnoj grupi.

Član će biti Nebojša Jakovlјević, predsednik Skupštine Udruženja, direktor kragujevačkog vodovoda, a zamenik člana Goran Gavrilović, koordinator proizvodnje i distribucije vode u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Kragujevac.

Osim drugog akcionog plana za realizaciju strategije upravlјanja vodama, Direkcija nastavlјa rad na izradi Nacrta strategije za navodnjavanje u periodu od 2022. do 2031. godine sa petogodišnjim akcionim i investicionim planom.

Na poziv Direkcije, naše udruženje je imenovalo svoje predstavnike u Radnoj grupi za izradu Programa navodavanja i odvodnjavanja u Republici Srbiji do 2032. sa petogodišnjim akcionim planom. Član ove radne grupe biće Duško Ljujić, član Upravnog odbora Udruženja, direktor JKP „Vodovod“ Užice, a zamenik člana Miloš Stojanović, rukovodilac Tehničko-razvojnog centra užičkog vodovoda.