Press "Enter" to skip to content

Искуства данске водопривреде

  • Низом пригодних манифестација ове године обележава се стогодишњица дипломатских односа Данске и Србије
  • ЈКП „Водовод Ваљево“ је организатор и домаћин великог скупа из области водопривреде, на коме ће седам данских компанија представити своја искуства

У среду, 22. новембра, у Хотелу „Омни центар“ у Ваљеву (Кнез Михаилова 88), одржаће се семинар размене искустaва из области водопривреде данских и српских предузећа која се баве овом облашћу. У сарадњи са данском амбасадом, скуп организује ЈКП „Водовод Ваљево“, који ће уједно бити и домаћин.

Како је најављено, сусрет ће отворити амбасадор Данске у Србији, његова екселенција господин Андерс Кристиан Хоугард. Учеснике ће поздравити највиши званичници Града Ваљева, као и шеф Трговинског одељења Амбасаде Данске, господин Ненад Митошевић.

Колеге из ваљевског водовода представиће своје преузеће и планове развоја, а седам великих данских компанија, међу којима и ЈП „Фредериксберг водовод и канализација“, изнеће своја искуства у раду. Након тога, комерцијалне банке ће представити  заинтересованост и могућности финансирања пројеката. На крају, за све учеснике семинара биће организована посета постројењу за производњу воде за пиће и постројењу за прераду отпадних вода.

Колеге из ваљевског водовода позивају све заинтересоване да се придруже овом скупу. Присуство можете потврдити на тел. 014 222 512, или електронском поштом на адресу vodovodva@mts.rs