Press "Enter" to skip to content

Konferencija o otpadnim vodama

  • Pedeseta, jubilarna Konferencija o otpadnim vodama, komunalnom čvrstom otpadu i opasnom otpadu biće održana od 30. marta do 2. aprila
Svoj zlatni jubilej Konferencija će obeležiti u Hotelu „Zlatibor Mona“

Foto: www.monazlatibor.com

U skladu sa tradicijom, trodnevna konferencija će i ove godine predstaviti stručne radove u okviru tri tematska bloka. Prvi je posvećen otpadnim vodama, drugi komunalnom čvrstom otpadu i treći – opasnom otpadu. Pored stručnih radova, u okviru sve tri teme pažnja će biti posvećena integrisanom upravljanju, kao i prikazima nacionalne i regulative Evropske unije. Pored toga, na Konferenciji će se predstaviti Regionalna mreža za jačanje kapaciteta RCDN.

Naš kolega Petar Pižurica, tehnički direktor subotičkog vodovoda, saopštiće rad „Uklanjanje nutrijenata kroz perspektivu unapređenja bioloških bazena u tretmanu komunalnih otpadnih voda Grada Subotice“, a kolege iz Pirota predstaviće rad „Sanacija i rekultivacija nesanitarne deponije u Pirotu“.

Uz podršku Grada Kragujevca, domaćin prošlogodišnje konferencije bio je kragujevački vodovod. Ova, jubilarna konferencija održaće se uz podršku Opštine Čajetina, čajetinskog vodovoda JKP „Vodovod Zlatibor“ i Privredne komore Srbije. U organizacionim aktivnostima podršku će pružiti Duško Ljujić, direktor JKP „Vodovod“ Užice, a učesnici Konferencije, pored ostalog, imaće priliku da posete užičku fabriku vode.

Organizatori ove stručne manifestacije su Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo (UTVSI), naše udruženje i Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju. Skup se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sa ciljem da se razmene znanja i iskustva iz sve tri tematske oblasti i da se pruži doprinos primeni regulative i standarda koji vode poboljšanju stanja u životnoj sredini.

Program Konferencije možete preuzeti ovde, a agendu predstavljanja Regionalne mreže za jačanje kapaciteta RCDN možete preuzeti ovde.