Press "Enter" to skip to content

Пета седница Скупштине Удружења

  • Једногласно усвојен годишњи извештај о раду

  • Верификовани мандати новим члановима Управног и Надзорног одбора

Драган Ђорђевић, Небојша Јаковљевић, Далибор Јокнић и Мирослава Херо-Гон (слева на десно)

У оквиру недавно завршеног Деветог међународног сајма и форума вода, 15. новембра, у Београду, у Хотелу „Холидеј Ин“, одржана је пета седница Скупштине нашег удружења.

Након отварања и поздравне речи Небојше Јаковљевића, председника Скупштине и директора ЈКП „Водовод и канализација Крагујевац“, присутнима се обратио Далибор Јокнић, секретар Удружења за комуналне делатности Привредне коморе Србије (ПКС), рекавши између осталог:

– Част ми је да вас поздравим и пожелим вам успешан рад, јер са вашим удружењем имамо одличну сарадњу и надамо се да ћемо је унапредити низом активности које ћемо реализовати у наредном периоду. Чинимо напоре да ствари променимо системски, што би требало да резултира унапређењем статуса, рада и пословања ваших предузећа.

За ту сврху, како је најавио, господин Јокнић ће са својим сарадницима до краја године обићи регионалне центре (Ваљево, Суботицу, Кикинду…), где ће  у директним сусретима са руководиоцима предузећа евидентирати проблеме који отежавају рад и чије решавање захтева хитно реаговање.

Поред осталог, на седници је једногласно усвојен извештај генералног секретара о раду Удружења у периоду октобар 2016 – октобар 2017. Текст извештаја је доступан на интернет сајту, у рубрици „Документа“.

С обзиром да је чланство у нашем удружењу функционално и да је дошло до кадровских промена у руководствима неких предузећа – наших чланова, за носиоце функција у наредном периоду именовани су Игор Вучић, в.д. директор ЈКП „Naissus“ Ниш, за дужност потпредседника Управног одбора и Бранко Мајкановић, в.д. директор ЈП „Јединство“ Кладово, за дужност члана Надзорног одбора. Њиховим претходницима, Дејну Андрејевићу из нишког и Зорану Петровићу из кладовског водовода, председник Скупштине је захвалио за допринос раду Удружења у претходном периоду.

Из евиденције чланства брисани су водоводи из Пожаревца, Уздина и Краљева, на захтев ових предузећа, а др Миленко Стефановић, директор краљевачког водовода, разрешен је дужности потпредседника Скупштине.