Press "Enter" to skip to content

Шеста седница Скупштине Удружења

  • Једногласно усвојени годишњи извештај о раду и закључци Округлог стола предузећа водовода и канализације

  • Унапређење законодавног и институционалног оквира, као и успостављање система едукације и сертификације за специфичне струке и занимања у сектору вода – приоритетне су активности у наредном периоду

Скупштина удружења
Драган Ђорђевић, Бојан Филиповић, Небојша Јаковљевић и Мирослава Херо-Гон (слева на десно)

У оквиру Десетог међународног сајма и форума вода, 15. новембра, у Београду, у Хотелу „Холидеј Ин“, одржана је шеста седница Скупштине нашег удружења.

Након отварања и поздравне речи Небојше Јаковљевића, председника Скупштине и директора ЈКП “Водовод и канализација Крагујевац“, присутнима се обратио Бојан Филиповић, самостални саветник у Удружењу за комуналне делатности Привредне коморе Србије (ПКС), рекавши између осталог:

– Част ми је да вас поздравим и пожелим вам успешан рад. Пре свега желим да  честитам председницима скупштина Удружења за технологију воде (УТВСИ) и Удружења водовода и канализације Србије, Предрагу Богдановићу и Небојши Јаковљевићу, на изванредној организацији овог Сајма и форума вода, јер делим уверење многих да у сектору вода не постоји боље и значајније дешавање у овом делу Европе. Тиме смо доказали да је Групација водовода и канализације Србије једна од најзначајнијих целина у коморском систему ПКС. На томе посебно честитам Драгану Ђорђевићу, председнику Одбора Групације и председнику Управног одбора Удружења водовода и канализације Србије.

Након тога, на седници је једногласно усвојен извештај генералног секретара о раду Удружења у периоду октобар 2017 – октобар 2018. Текст извештаја је доступан на интернет сајту, у рубрици „Документа“.

С обзиром да је чланство у нашем удружењу функционално и да је дошло до кадровских промена у руководствима неких предузећа – наших чланова, за носиоце функција у наредном периоду именовани су и мандати су верификовани Саши Савићу, в.д. директора ЈП „Јединство“ Кладово – за дужност члана Надзорног одбора и Предрагу Бодироги, в.д. директора ЈКП „Водовод и канализација“ Зрењанин – за дужност председника Извршног одбора.

Седници Скупштине претходио је Округли сто предузећа водовода и канализације, завршно дешавање сесије „Институционални оквир водног сектора“, којом је отворен други дан Форума вода. Закључци Округлог стола снажно су подржани једногласном одлуком Скупштине, уз препоруку да се покрену одговарајуће иницијативе код надлежних органа у држави. Закључци се односе на неопходност унапређења законодавног и институционалног оквира, као и успостављање система едукације и сертификације за специфичне струке и занимања у сектору вода.