Press "Enter" to skip to content

Voda u borbi protiv virusa

  • Povodom Dana voda užički vodovod je i ove godine realizovao literarni i likovni konkurs na kome je učestvovalo preko sto osnovaca

Izvor: www.uzice.rs

Povodom obeležavanja Svetskog dana voda  JKP “Vodovod” Užice, u saradnji sa užičkim Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, petu godinu zaredom je  raspisao literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih škola. Ovog puta tema je bila “Voda u borbi protiv virusa”. Više od stotinu dečaka i devojčica je animirano i učestovalo je na konkursu, što jasno govori da smo na dobrom putu i da deca sve više shvataju značaj vode i očuvanja vodnih resursa. Vredne nagrade uz pridržavanje svih protivepidemioloških mera  uručene  su učenicima 22. marta na Svetski dan voda u prostorijama JKP “Vodovod”.

Na literarni konkurs prispelo je 16 radova i prvu nagradu je osvojio Lazar Novaković učenik drugog razreda “Prve osnovne škole kralј Petar II”, druga nagrada pripala je Maši Vesović učenici petog razreda OŠ “Dušan Jerković”, a treća Urošu Petroviću učeniku sedmog razreda OŠ “Miodrag Milovanović Lune” Karan.

Od 86 pristiglih radova na likovni konkurs prvu nagradu osvojila je Andrijana Jevđić učenica osmog razreda OŠ “Đura Jakšić” Ravni, drugu Mia Milosavlјević učenica prvog razreda OŠ “Prva osnovna škola kralјa Petra II”, a treću Mina Milošević učenica osmog razreda OŠ “Dušan Jerković” Užice.

Komisiju za dodelu nagrada u okviru literarnog konkursa činili su Marija Milović master jezika i književnosti, Valentina Zlatanović Marković dr filoloških nauka i Darko Ranković profesor razredne nastave, dok su pristigle radove na likovni konkurs ocenjivali Ana Lazić diplomirana keramičarka, Marijana Ćurčić master likovna umetnica i Sofija Bunardžić diplomirana slikarka – keramičarka.