Četvrta sednica Upravnog odbora

• Na sednici je, između ostalog, odlučeno da se organizuje okrugli sto posvećen najaktuelnijim temama iz oblasti poslovanja i rada preduzeća vodovoda i kanalizacije.
„Da bismo uspešno poslovali i ispunili svoje obaveze, neophodno je da obezbedimo uslove za to, pre svega realnu cenu vode i naših usluga“, istakao je Dragan Đorđević, predsednik Upravnog odbora

Krajem februara u Privrednoj komori Srbije održana je četvrta sednica Upravnog odbora našeg udruženja. Na sednici su usvojeni finansijski izveštaj i završni račun za prethodnu godinu, a razmatrane su i druge teme iz rada Udruženja.

Osim toga, posebna pažnja bila je posvećena analizi Nacrta zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara i eventualnim novinama koje bi ponuđena rešenja donela preduzećima vodovoda i kanalizacije. Takođe, članovi Upravnog odbora su diskutovali o aktuelnim temama koje bitno opterećuju rad i poslovanje, prvenstveno o neophodnosti borbe za realnu cenu vode za piće i usluga koje pružaju naši članovi, ali i o značajnim posledicama zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, koja je rezultirala deficitom određenih kadrova i struka od ključnog značaja za rad.

Procenjujući da rešavanje tih problema zahteva hitne mere, članovi Upravnog odbora su jednoglasno odlučili da se organizuje okrugli sto, na kome bi se formulisali stavovi, koji će poslužiti kao osnova za dalje aktivnosti. Dogovoreno je da se okrugli sto održi u okviru 48. Konferencije iz oblasti otpadnih voda, zakazane za kraj marta u Brzeću.