Press "Enter" to skip to content

Четврта седница Управног одбора

  • На седници је, између осталог, одлучено да се организује oкругли сто посвећен најактуелнијим темама из области пословања и рада предузећа водовода и канализације.

Фото: www.politika.rs

„Да бисмо успешно пословали и испунили своје обавезе, неопходно је да обезбедимо услове за то, пре свега реалну цену воде и наших услуга“, истакао је Драган Ђорђевић, председник Управног одбора

Крајем фебруара у Привредној комори Србије одржана је четврта седница Управног одбора нашег удружења. На седници су усвојени финансијски извештај и завршни рачун за претходну годину, а разматране су и друге теме из рада Удружења.

Осим тога, посебна пажња била је посвећена анализи Нацрта закона о накнадама за коришћење јавних добара и евентуалним новинама које би понуђена решења донела предузећима водовода и канализације. Такође, чланови Управног одбора су дискутовали о актуелним темама које битно оптерећују рад и пословање, првенствено о неопходности борбе за реалну цену воде за пиће и услуга које пружају наши чланови, али и о значајним последицама забране запошљавања у јавном сектору, која је резултирала дефицитом одређених кадрова и струка од кључног значаја за рад.

Процењујући да решавање тих проблема захтева хитне мере, чланови Управног одбора су једногласно одлучили да се организује округли сто, на коме би се формулисали ставови, који ће послужити као основа за даље активности. Договорено је да се округли сто одржи у оквиру 48. Конференције из области отпадних вода, заказане за крај марта у Брзећу.