Press "Enter" to skip to content

Конференција о отпадним водама

  • Педесета, јубиларна Конференција о отпадним водама, комуналном чврстом отпаду и опасном отпаду биће одржана од 16. до 18. јуна

Foto: www.panacomp.net

Свој златни јубилеј Конференција ће обележити у Београду, у Хотелу „Зира“

У складу са дугом, успешном традицијом, тродневна конференција ће и ове године представити стручне радове у оквиру три тематска блока. Први је посвећен отпадним водама, други комуналном чврстом отпаду и трећи – опасном отпаду. Поред стручних радова, у оквиру све три теме пажња ће бити посвећена интегрисаном управљању, као и приказима националне и регулативе Европске уније. Поред тога, на Конференцији ће се представити Регионална мрежа за јачање капацитета RCDN.

Наш колега Петар Пижурица, технички директор суботичког водовода, саопштиће рад „Уклањање нутријената кроз перспективу унапређења биолошких базена у третману комуналних отпадних вода Града Суботице“, а колега Горан Гавриловић представиће рад „Квалитет отпадних вода са водоводних система ЈКП Водовод и канализација Крагујевац“.

Јубиларна 50. конференција требало је да се одржи прошле године, уз подршку Општине Чајетина, чајетинског водовода ЈКП „Водовод Златибор“ и Привредне коморе Србије. Прославу јубилеја, на жалост, спречила је пандемија. Овај стручни скуп био је један од првих у низу отказаних. Претходно, у години пре пандемије, уз подршку града Крагујевца, домаћин конференције био је крагујевачки водовод. У организационим активностима и овог пута подршку ће пружити Душко Љујић, директор ЈКП „Водовод“ Ужице, а учесници Конференције, поред осталог, имаће прилику да посете Гроцку и санитарну депонију Винча.

Организатори ове стручне манифестације су Удружење за технологију воде и санитарно инжењерство (УТВСИ), наше удружење и Институт за хемију, технологију и металургију. Скуп се организуje под покровитељством Mинистaрствa пoљoприврeдe, шумaрствa и вoдoприврeдe и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, са циљем да се размене знања и искуства из све три тематске области и да се пружи допринос примени регулативе и стандарда који воде побољшању стања у животној средини.

Програм Конференције можете преузети овде.