Press "Enter" to skip to content

Konferencija o otpadnim vodama

  • Pedeseta, jubilarna Konferencija o otpadnim vodama, komunalnom čvrstom otpadu i opasnom otpadu biće održana od 16. do 18. juna
Foto: www.panacomp.net

Svoj zlatni jubilej Konferencija će obeležiti u Beogradu, u Hotelu „Zira“

U skladu sa dugom, uspešnom tradicijom, trodnevna konferencija će i ove godine predstaviti stručne radove u okviru tri tematska bloka. Prvi je posvećen otpadnim vodama, drugi komunalnom čvrstom otpadu i treći – opasnom otpadu. Pored stručnih radova, u okviru sve tri teme pažnja će biti posvećena integrisanom upravlјanju, kao i prikazima nacionalne i regulative Evropske unije. Pored toga, na Konferenciji će se predstaviti Regionalna mreža za jačanje kapaciteta RCDN.

Naš kolega Petar Pižurica, tehnički direktor subotičkog vodovoda, saopštiće rad „Uklanjanje nutrijenata kroz perspektivu unapređenja bioloških bazena u tretmanu komunalnih otpadnih voda Grada Subotice“, a kolega Goran Gavrilović predstaviće rad „Kvalitet otpadnih voda sa vodovodnih sistema JKP Vodovod i kanalizacija Kragujevac“.

Jubilarna 50. konferencija trebalo je da se održi prošle godine, uz podršku Opštine Čajetina, čajetinskog vodovoda JKP „Vodovod Zlatibor“ i Privredne komore Srbije. Proslavu jubileja, na žalost, sprečila je pandemija. Ovaj stručni skup bio je jedan od prvih u nizu otkazanih. Prethodno, u godini pre pandemije, uz podršku grada Kragujevca, domaćin konferencije bio je kragujevački vodovod. U organizacionim aktivnostima i ovog puta podršku će pružiti Duško Ljujić, direktor JKP „Vodovod“ Užice, a učesnici Konferencije, pored ostalog, imaće priliku da posete Grocku i sanitarnu deponiju Vinča.

Organizatori ove stručne manifestacije su  Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo (UTVSI), naše udruženje i Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju. Skup se organizuje pod pokrovitelјstvom Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sa cilјem da se razmene znanja i iskustva iz sve tri tematske oblasti i da se pruži doprinos primeni regulative i standarda koji vode pobolјšanju stanja u životnoj sredini.

Program Konferencije možete preuzeti ovde.