Press "Enter" to skip to content

Могућности тржишта јавних набавки

  • У сарадњи са Удружењем за комуналне делатности Привредне коморе Србије, јуче смо били домаћини сусрета са представницима шпанског удружења FADE и Економског одељења Амбасаде Шпаније у нашој земљи

Шпанско удружење FADE већ скоро пола века организује заједнички рад својих чланова, доприносећи њиховом пословном повезивању и економском расту. Иако је седиштем везано за северну аутономну покрајину Астурију, оријентисано је на развој сарадње у готово свим областима рада и пословања у Шпанији, али и ван њених граница.

„FADE је један од оснивача Шпанске конфедерације пословних организација CEOE, Шпанске конфедерације малих и средњих предузећа CEPYME и Шпанске конфедерације самозапослених CEAT“, рекла је, поред осталог, Селија Санчез Гарсија, представљајући своје удружење, али и европски пројекат P2GreenEST. Поред FADE, у реализацији овог пројекта учествују организације из Румуније и Француске, а циљ је упознавање са тржиштем јавних набавки у Србији и Молдавији.

Ивана Ђурановић-Веселинов, аналитичар тржишта у Економском одељењу Амбсаде Шпаније у Србији, поздравила је присутне и изразила велико задовољство обостраном спремношћу за сарадњу.

У име домаћина, Далибор Јокнић, секретар Удружења за комуналне делатности Привредне коморе Србије, изразио је спремност за сарадњу у различитим областима комуналног сектора, посебно у области производње воде за пиће, услуга канализације и пречишћавања отпадних вода, с обзиром да су ове комуналне делатности од највећег друштвеног интереса.

Јавне набавке у нашој земљи представиле су Љиљана Миловановић, руководилац Сектора набавке и складиштења и њена сарадница Наташа Лугомирски, обе из крагујевачког водовода.