Press "Enter" to skip to content

Osma sednica Skupštine Udruženja

  • U susret obeležavanju jubileja, usvojen je pravilnik o dodelјivanju priznanja i nagrada
  • Zbog ograničenja izazvanih pandemijom, većina članova se o predlozima izjasnila pismenim putem
Duško Ljujić (Užice), Dragutin Jovanović (Bela Crkva), Dragan Vujović (Kladovo), Mihajlo Đorđević (Zaječar) i Nebojša Jakovlјević (Kragujevac), sleva na desno

Osma sednica Skupštine održana je danas, 19. novembra, u specifičnoj atmosferi „pandemijskih uslova rada“. Prvi put od osnivanja Udruženja većina naših članova o predlozima se izjasnila pismenim putem. Usvojene su važne odluke za rad u narednom periodu.

Pre svega, usvojena je odluka o izmeni člana 23, kao i prečišćen tekst Statuta. „Radi efikasnijeg rada Skupštine, posebno u uslovima pandemije korona virusa Kovid 19, uzimajući u obzir činjenicu da su svi članovi Udruženja dislocirani u odnosu na mesto održavanja sednica“, navedeno je u odluci, promenjen je pretposlednji stav člana 23. Umesto prisustva „više od polovine članova“, za kvalifikovano odlučivanje na sednicama Skupštine sada je potrebno prisustvo više od trećine članova. Ovo je posebno važno za rad Skupštine, ne samo u uslovima pandemije. Zbog dislociranosti naših članova, dešavalo se da za kvorum nedostaje prisustvo jednog člana, a da je više od 15 predstavnika preduzeća bilo izloženo nepotrebnom putovanju. Sada su se stekli uslovi da izbegnemo takve neprijatne situacije. Prečišćen tekst Statuta nalazi se u rubrici „Dokumenta“.

U istoj rubrici nalazi se i usvojeni Pravilnik o vrsti, kriterijumima i postupku za dodelu priznanja i nagrada Udruženja. Predlog ovog dokumenta bio je na internoj javnoj raspravi u oktobru, a njegovo usvajanje je važno za pripreme i realizaciju obeležavanja 10. godišnjice rada Udruženja.

Na sednici je usvojena i odluka o linearnom povećanju članarina za 30 posto. Novi iznosi članarina će se, po istim kriterijumima, primenjivati od sledeće godine. Osim toga, usvojene su i druge odluke važne za operativan rad Udruženja.

Pismena izjašnjenja naših članova možete pogledati ovde.