Press "Enter" to skip to content

Poslovanje vodovoda u uslovima „strujnog udara“

  • Kako izmiriti svoje obaveze i račune za struju uz nemogućnost naplate sopstvenih potraživanja?

  • Uprkos većim nenaplaćenim potraživanjima od iznosa dugovanja, JKP „Izvor“ iz Vladimiraca je ostao – bez struje

Novembarski dani rukovodstva „Izvora“ proticali su u pokušajima da se nađe rešenje za plaćanje računa za struju. Ukupan dug za tu svrhu iznosi 9,6 miliona, a dospela potraživanja oko šest miliona dinara. „Izvoru“ duguju za isporučene usluge preko 15 miliona, ali – nemoguće ih je naplatiti. Vladimirci su „mala“ lokalna samouprava sa skromnim budžetom…

Ipak, na pomolu je bilo sklapanje ugovora o reprogramu, trebalo je još da se završe neke procedure i postignut je usmeni dogovor. – Po tom dogovoru „Izvor“ je u dva navrata iz sopstvenih sredstava platio EPS Snabdevanju ukupno tri miliona dinara, u skladu sa realizovanim transferima iz Opštine Vladimirci – kaže Nenad Ilić, v.d. direktora ovog preduzeća. – Oslanjajući se na usmeni dogovor, očekivali smo najavlјeni reprogram.

Ali, 28. novembra u 14,30 „Izvor“ je isklјučen sa elektro-mreže! Isklјučen je bez prethodnog upozorenja, kao da je reč o tajkunu koji ne plaća dug za grejanje luksuzne vile sa bazenom, a ne o preduzeću koje snabdeva vodom preko 25 hilјada stanovnika. Dan kasnije, 29. novembra, u preduzeće je stiglo Obaveštenje o obustavi isporuke električne energije!

Vladimirci su „mala“ opština, „Izvor“ je „mali“ vodovod koji duguje i trudi se da izmiri svoj dug. Koliko god bili „mali“, oni su veliki za 25 hilјada lјudi i, ako ništa drugo, za očekivati je malo više razumevanja.