Press "Enter" to skip to content

Регионална сарадња у комуналним делатностима

  • Протоколом о сарадњи успостављена је чврста основа за афирмацију значаја комуналног сектора и унапређење његовог статуса у свим земљама потписницама

Фото: ПКС Бобан Ристић
Фото: ПКС Бобан Ристић

У Привредној комори Србије (ПКС) јуче је потписан Протокол о пословној сарадњи између ПКС и удружења комуналних предузећа Мађарске, Словеније, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и наше земље. Документ је плод иницијативе Удружења за комуналне делатности ПКС и дугогодишње успешне сарадње између удружења комуналаца који деле готово истоветну судбину у свим земљама региона.

По речима Далибора Јокнића, секретара Удружења за комуналне делатности ПКС, од Протокола се очекује да резултира сарадњом која ће ефикасно допринети остварењу циљева, пре свега унапређењу процеса дигитализације, јачању регионалне сарадње, афирмацији сектора и јачању његовог статуса, као и унапређењу међународне сарадње. „Највећи бенефит је развој комуналног сектора региона, како у домену легислативе, тако и у области технологија и одрживог развоја. Потписани споразум, као кровни документ, основа је за све будуће билатералне, трилатералне и мултилатералне споразуме, уговоре и протоколе“, рекао је, поред осталог Далибор Јокнић.

Поводом обележавања јубилеја, 25. годишњице рада, јуче су у Привредној комори одржане свечане седнице Групације за одржавање чистоће и Скупштине Пословног удружења комуналних предузећа Комдел. Комдел је представио своје активности у протеклих четврт века и доделио признања заслужним члановима. Поред њих, посебне захвалнице додељене су утемељивачима Удружења за комуналне делатности ПКС, Татјани Ерцеговић-Петрић и Бранимиру Љумовићу постхумно.