Press "Enter" to skip to content

Regionalna saradnja u komunalnim delatnostima

  • Protokolom o saradnji uspostavlјena je čvrsta osnova za afirmaciju značaja komunalnog sektora i unapređenje njegovog statusa u svim zemlјama potpisnicama

Foto: PKS Boban Ristić
Foto: PKS Boban Ristić

U Privrednoj komori Srbije (PKS) juče je potpisan Protokol o poslovnoj saradnji između PKS i udruženja komunalnih preduzeća Mađarske, Slovenije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i naše zemlјe. Dokument je plod inicijative Udruženja za komunalne delatnosti PKS i dugogodišnje uspešne saradnje između udruženja komunalaca koji dele gotovo istovetnu sudbinu u svim zemlјama regiona.

Po rečima Dalibora Joknića, sekretara Udruženja za komunalne delatnosti PKS, od Protokola se očekuje da rezultira saradnjom koja će efikasno doprineti ostvarenju cilјeva, pre svega unapređenju procesa digitalizacije, jačanju regionalne saradnje, afirmaciji sektora i jačanju njegovog statusa, kao i unapređenju međunarodne saradnje. „Najveći benefit je razvoj komunalnog sektora regiona, kako u domenu legislative, tako i u oblasti tehnologija i održivog razvoja. Potpisani sporazum, kao krovni dokument, osnova je za sve buduće bilateralne, trilateralne i multilateralne sporazume, ugovore i protokole“, rekao je, pored ostalog Dalibor Joknić.

Povodom obeležavanja jubileja, 25. godišnjice rada, juče su u Privrednoj komori održane svečane sednice Grupacije za održavanje čistoće i Skupštine Poslovnog udruženja komunalnih preduzeća Komdel. Komdel je predstavio svoje aktivnosti u proteklih četvrt veka i dodelio priznanja zaslužnim članovima. Pored njih, posebne zahvalnice dodelјene su utemelјivačima Udruženja za komunalne delatnosti PKS, Tatjani Ercegović-Petrić i Branimiru Ljumoviću posthumno.