Press "Enter" to skip to content

Šest decenija subotičkog vodovoda

  • JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica 10. juna obeležava 60 godina uspešnog rada i razvoja

Foto: www.lavie.rs
Jubilej će biti svečano obeležen u Gradskoj kući, najlepšoj građevini Subotice

Prigodnom svečanošću u Gradskoj kući na Trgu slobode, subotički vodovod 10. juna obeležava 60. godišnjicu rada. Gosti i prijatelјi će tom prilikom, pored ostalog, moći da uživaju i u virtuelnoj šetnji kroz razvoj preduzeća.

Kao komunalno preduzeće „Vodovod“ je konstituisan 1962, osam decenija posle otvaranja prvog bunara, bušenog ispred Franjevačke crkve. Uspešan razvoj je 13 godina kasnije zabeležio izgradnju prvog postrojenja za mehaničko i biološko prečišćavanje otpadnih voda. U teškoj 1990. izgrađeno je postrojenje za kondicioniranje sirove vode, a 2011. godine završena je izgradnja savremenog postrojenja za mehaničko, biološko i hemijsko (denitrifikacija i defosfatizacija) prečišćavanja otpadnih voda…

Dinamičan rast je doneo niz nagrada i priznanja: Međunarodnu nagrada za kvalitet usluga Evropske poslovne skupštine sa sedištem u Oksfordu, priznanje Privredne komore Srbije „Kapetan Miša Anastasijević“ za najuspešniju firmu u komunalnoj delatnosti i, 2018. godine priznanje za najaktivniju kompaniju među preduzećima vodovoda –  učesnicima projekta IAWD „Benčmarking – pokazatelјi uspešnosti vodovodnih preduzeća Podunavskog regiona“.