Press "Enter" to skip to content

Шест деценија суботичког водовода

  • ЈКП „Водовод и канализација“ Суботица 10. јуна обележава 60 година успешног рада и развоја
Фото: www.lavie.rs
Јубилеј ће бити свечано обележен у Градској кући, најлепшој грађевини Суботице

Пригодном свечаношћу у Градској кући на Тргу слободе, суботички водовод 10. јуна обележава 60. годишњицу рада. Гости и пријатељи ће том приликом, поред осталог, моћи да уживају и у виртуелној шетњи кроз развој предузећа.

Као комунално предузеће „Водовод“ је конституисан 1962, осам деценија после отварања првог бунара, бушеног испред Фрањевачке цркве. Успешан развој је 13 година касније забележио изградњу првог постројења за механичко и биолошко пречишћавање отпадних вода. У тешкој 1990. изграђено је постројење за кондиционирање сирове воде, а 2011. године завршена је изградња савременог постројења за механичко, биолошко и хемијско (денитрификација и дефосфатизација) пречишћавања отпадних вода…

Динамичан раст је донео низ награда и признања: Међународну награда за квалитет услуга Европске пословне скупштине са седиштем у Оксфорду, признање Привредне коморе Србије „Капетан Миша Анастасијевић“ за најуспешнију фирму у комуналној делатности и, 2018. године признање за најактивнију компанију међу предузећима водовода –  учесницима пројекта IAWD „Бенчмаркинг – показатељи успешности водоводних предузећа Подунавског региона“.