Press "Enter" to skip to content

Сусрет са представницима израелског „Мекорота“

  • На маргинама недавног „Сајма и форума вода“ делегацији највеће израелске компаније за воду и управљање водним ресурсима представљени потенцијали крагујевачког и ужичког водовода

Небојша Јаковљевић и Душко Љујић (други и трећи слева на десно) позвани су да посете „Мекорот“ и детаљније се упознају са могућностима развоја сарадње

У организацији нашег удружења и Агенције „Талас С“, на недавно завршеном „Сајму и форуму вода“ уприличен је сусрет Небојше Јаковљевића, председника Скупштине Удружења, директора крагујевачког водовода и Душка Љујића, члана Управног одбора, директора ЈКП „Водовод Ужице“, са високом делегацијом највеће изарелске компаније за управљање водним ресурсима.

Колеге из „Мекорота“, које је предводио Исак Соран, потпредседник за опрације и производњу, показале су велику заинтересованост за успостављање и развој сарадње са нашим предузећима водовода и канализације.

Компанија „Мекорот“, основана 1937. године, снабдева 90 одсто територије  Израела водом за пиће и управља са 80 процената његових залиха воде. Широм земље поседује преко три хиљаде постројења за снабдевање водом, контролу квалитета воде, инфраструктуру, постројења за пречишћавање, десалинизацију, побољшање кишнице, и друго. Поред осталог, „Мекорот“ надгледа функционисање 800 пумпних станица, 1.200 извора, 2.400 пумпи, 10.500 километара цевовода великог пречника, 750 стоваришта бетона и челика, 90 великих депонија земље.