Press "Enter" to skip to content

Trinaesta sednica Skupštine Udruženja

  • Snažno su podržane aktivnosti za unapređenje poslovnog položaja preduzeća vodovoda i kanalizacije

  • Radi efikasnijeg ostvarenja tog cilјa formiran je tim, ovlašćen da zastupa Udruženje u razgovorima sa nadležnim institucijama

  • Na sednici su predstavlјeni novi članovi, preduzeća vodovoda Kralјeva i Aranđelovca

Forum 2022

U okviru ovogodišnjeg Foruma voda, u sali Hotela „Holidej In“ 17. novembra održana je 13. redovna sednica Skupštine našeg udruženja. Sednicom je predsedavao potpredsednik ovog tela, Zoran Nikolić, direktor pirotskog vodovoda. Usvojen je niz odluka vezan za operativne aktivnosti, kao i godišnji izveštaj o radu Udruženja (izveštaj je dostupan u rubrici „Dokumenta“).

Prisutne je pozdravio
dr Radomir Vujadin,
v.d. direktor beogradskog vodovoda, novi predsednik Upravnog odbora Udruženja.

– Čast mi je i zadovolјstvo da vas pozdravim – rekao je dr Vujadin. – Godinama sam aktivan u ovoj oblasti i poznati su mi problemi koji opterećuju rad naših preduzeća. Uvek smo imali probleme, ali oni su danas veći i teži. S obzirom da su preduzeća vodovoda od posebnog značaja za društvo i državu, dobro je da budemo organizovani, da efikasno rešavamo stare i predupredimo nove probleme. Zato ću se truditi da aktivno učestvujem u radu i pružim doprinos bolјitku našeg sektora.

Prisutne je potom pozdravio Dalibor Joknić, sekretar Udruženja za komunalne delatnosti Privredne komore Srbije. Posebno je naglasio da je jedan od najvažnijih cilјeva u narednom periodu kvalitativno unapređenje statusa komunalnog sektora.   – Zato moramo sinergijski da delujemo, da maksimalno unapredimo saradnju, analiziramo probleme na osnovu verodostojnih podataka i, naravno, da ih efikasno rešavamo – naglasio je, pored ostalog, gospodin Joknić.

Usledila je diskusija o pogoršanju poslovnog položaja preduzeća vodovoda i kanalizacije, u okviru koje su snažno podržani dosadašnji napori za prevazilaženje tog stanja i dogovorene dalјe aktivnosti. Pored ostalog, formiran je tim koji će predstavlјati Udruženje u razgovorima sa nadležnim institucijama. Za članove Tima jednoglasno su izabrani ovlašćeni zastupnici (direktori) preduzeća iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kralјeva, Kruševca, Leskovca, Užica, Pirota i Subotice. Kako je odlučeno, Tim ne mora u punom sastavu učestvovati u svim razgovorima, a po potrebi i proceni članova može uklјučivati predstavnike drugih preuzeća-članova, kao i stručnjake za određene oblasti.

Na kraju, prisutnima su se predstavili novi članovi Udruženja. JKP „Vodovod“ iz Kralјeva predstavio je direktor Aleksandar Protić, a JKP „Bukulјa“ iz Aranđelovca tehnički direktor Staniša Stanišić.

Prethodna, vanredna 12. sednica Skupštine, održana je 14. septembra ove godine elektronskim putem, sa jedinom tačkom dnevnog reda – verifikacijom mandata novog predsednika Upravnog odbora Udruženja.