Press "Enter" to skip to content

Тринаеста седница Скупштине Удружења

  • Снажно су подржане активности за унапређење пословног положаја предузећа водовода и канализације
  • Ради ефикаснијег остварења тог циља формиран је тим, овлашћен да заступа Удружење у разговорима са надлежним институцијама
  • На седници су представљени нови чланови, предузећа водовода Краљева и Аранђеловца

Forum 2022

У оквиру овогодишњег Форума вода, у сали Хотела „Холидеј Ин“ 17. новембра одржана је 13. редовна седница Скупштине нашег удружења. Седницом је председавао потпредседник овог тела, Зоран Николић, директор пиротског водовода. Усвојен је низ одлука везан за оперативне активности, као и годишњи извештај о раду Удружења (извештај је доступан у рубрици „Документа“).

Radomir VujadinПрисутне је поздравио
др Радомир Вујадин,
в.д. директор београдског водовода, нови председник Управног одбора Удружења.

– Част ми је и задовољство да вас поздравим – рекао је др Вујадин. – Годинама сам активан у овој области и познати су ми проблеми који оптерећују рад наших предузећа. Увек смо имали проблеме, али они су данас већи и тежи. С обзиром да су предузећа водовода од посебног значаја за друштво и државу, добро је да будемо организовани, да ефикасно решавамо старе и предупредимо нове проблеме. Зато ћу се трудити да активно учествујем у раду и пружим допринос бољитку нашег сектора.

Присутне је потом поздравио Далибор Јокнић, секретар Удружења за комуналне делатности Привредне коморе Србије. Посебно је нагласио да је један од најважнијих циљева у наредном периоду квалитативно унапређење статуса комуналног сектора.   – Зато морамо синергијски да делујемо, да максимално унапредимо сарадњу, анализирамо проблеме на основу веродостојних података и, наравно, да их ефикасно решавамо – нагласио је, поред осталог, господин Јокнић.

Уследила је дискусија о погоршању пословног положаја предузећа водовода и канализације, у оквиру које су снажно подржани досадашњи напори за превазилажење тог стања и договорене даље активности. Поред осталог, формиран је тим који ће представљати Удружење у разговорима са надлежним институцијама. За чланове Тима једногласно су изабрани овлашћени заступници (директори) предузећа из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Краљева, Крушевца, Лесковца, Ужица, Пирота и Суботице. Како је одлучено, Тим не мора у пуном саставу учествовати у свим разговорима, а по потреби и процени чланова може укључивати представнике других преузећа-чланова, као и стручњаке за одређене области.

На крају, присутнима су се представили нови чланови Удружења. ЈКП „Водовод“ из Краљева представио је директор Александар Протић, а ЈКП „Букуља“ из Аранђеловца технички директор Станиша Станишић.

Претходна, ванредна 12. седница Скупштине, одржана је 14. септембра ове године електронским путем, са једином тачком дневног реда – верификацијом мандата новог председника Управног одбора Удружења.