Press "Enter" to skip to content

Златне медаље за водоводе Новог Сада и Сремске Митровице

  • Поводом Дана примирја у Првом светском рату, Председник Србије Александар Вучић доделио је одликовања заслужним институцијама и појединцима који су се истакли у борби за сузбијање пандемије корона вируса

  • Предузећа водовода из Новог Сада и Сремске Митровице одликована су златним медаљама за заслуге у тој борби

Фото: Председништво Србије / Димитрије Гол

Поводом 11. новембра, Дана примирја којим је завршен Велики рат, Председник Србије одликовао је најзаслужније, који су се истакли у борби против ширења пандемије корона вируса Ковид 19.

„Данас је тренутак да се захвалимо онима који су дали све што су имали, положили животе за отаџбину, али и онима који данас раде све што могу да сачувају животе нашим људима“, рекао је Председник, истичући да на Дан примирја обележавамо велике трагедије, али и величанствене српске победе.

На листи одликованих има преко сто институција и појединаца. Велика нам је част да истакнемо да су наше колеге и чланови Удружења, предузећа водовода и канализације из Новог Сада и Сремске Митровице, добитници златних медаља за заслуге. Од комуналних предузећа на листи је и ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, одликована сребрном медаљом.

Златно одличје наши чланови су заслужили улагањем великих напора и изузетним активностима на спречавању ширења пандемије, већ у првим данима, у условима ванредног стања. Реагујући изванрдно брзо и успешно на неочекивану ситуацију, повећали су производњу раствора натријум хипохлорита, дезинфицијенса драгоценог за безбедан рад здравствених, предшколских и школских установа, болница, вртића, домова за старе и свих објеката од стратешког значаја за државу. Производили су дезинфицијенс, дистрибуирали га, а не ретко и сами учествовали у процесу дезинфекције, не само на територијама својих локалних самоуправа.

То чине и данас. Примера ради, на интернет порталу новосадског водовода све време стоји објава: „Сва предузећа, организације и установе могу бесплатно да позову Контакт центар Предузећа на број 0800 333 021 и добију детаљне информације у вези са испоруком натријум хипохлорита“.