Press "Enter" to skip to content

Užički osnovci u čast Dana voda

U skladu sa dobrom tradicijom, užički vodovod je za učenike osnovnih škola organizovao likovni i literarni konkurs pod nazivom „Snaga vode“.

Na likovnom takmičenju ove godine je učestvovalo 255 mališana. Na slici je pobednički rad Mije Stanić, učenice osmog razreda Osnove škole „Bogosav Janković“, Kremna. Dole levo je drugonagrađeni rad Anje Lukić, učenice četvrtog razreda OŠ „Stari Grad“, a desno je slika prvaka Borisa Sredića iz OŠ „Nada Matić“.

O izboru najbolјih likovnih radova odlučivala je komisija čiji članovi su bili Ana Lazić, diplomirani keramičar, Jelena Luković, doktor umetnosti, obe iz Umetničke škole i Sofija Bunardžić, diplomirana slikarka-keramičarka.

O literarnim radovima odlučivali su Branko Nikolić, profesor srpskog jezika i književnosti u Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“, Valentina Zlatković Marković, doktor filoloških nauka iz užičke Medicinske škole i Darko Ranković, profesor razredne nastave. Od 19 kandidata pobedila je Iva Pucarević iz OŠ „Dušan Jerković“. Druga nagrada pripala je Jovanu Gogiću iz OŠ „Kralјa Petra drugog“, koji je za ovu priliku napisao pesmu. Trećenagrađeni je Dimitrije Mijailović iz OŠ „Slobodan Sekulić“.

Nagrade su uručene juče, na Dan voda, u prostorijama užičkog vodovoda.